Inloggen
Rosalie Runners

Rosalie Runners Rosalie RunnersRosalie Runners

Rosalie (9 jaar) heeft sinds het najaar van 2016 Diabetes. Wij zijn familie en vrienden van Rosalie en haar gezin. We zien wat een impact deze ziekte heeft. We willen geld ophalen voor onderzoek op weg naar genezing!

€ 4.634,00 van 4.500,00 opgehaald

Blog

Prikbord

 • Reacties (0)
  Femke de Bruijn-19-09-2017

  Ons team heeft vanaf nu een Facebook-pagina zodat jullie ons kunnen volgen!

  https://www.facebook.com/Rosalie-Runners-at-DiaBeatit-Run-2017-687805961419016/

 • Reacties (0)
  Waarom meedoen aan de Run? Het team vertelt...-14-09-2017
  Een vingerprik terwijl de rest buitenspeelt

  De zomer van 2016 was een warme zomer, dus het was niet zo raar dat Rosalie (9) veel dorst had. En haar slechte humeur? Ach, iedereen heeft wel eens een dipje. Rosalie’s ouders, Eelco en Miranda, maakten zich dus geen zorgen. Dat veranderde op het feestje van Miranda’s oma. Rosalie had de hele avond dorst, maar dit lag niet aan de hitte. Miranda maakte direct een afspraak met de huisarts. De drie dagen die volgden, lag Rosalie in het ziekenhuis.

  “Vanaf dat moment stond alles op zijn kop. Sinds een jaar is Rosalie anders dan de rest en dat wil je juist niet als je negen bent,” vertelt Miranda. Soms maken klasgenootjes er grapjes over en ook voor de leerkrachten is het even wennen. Rosalie en haar familie gaan nuchter om met haar ziekte. De hele klas weet na een aflevering van Het Klokhuis hoe dat zit met de vingerprik en insulinepomp. Inmiddels zijn alle vaders en moeders ook ingelicht. Zo moet Rosalie altijd even naar huis bellen als ze ergens blijft eten na het spelen, zodat Eelco en Miranda precies weten wat ze eet.  

  Toch went het nooit. “Het blijft bijvoorbeeld niet tof als je moeder zegt dat je over een uur weer binnen moet komen om voor de vingerprik, terwijl de rest buitenspeelt.” Om Rosalie beter te begrijpen, hebben Rosalie’s broertjes de vingerprik ook geprobeerd. Daniël, haar tweelingbroer, vertelde dat hij haar nu beter begreep, maar dat de situatie soms frustrerend blijft. “Rosalie is vaker boos en dan zijn papa en mama alleen maar met Rosalie bezig. Maar dat is niet Rosalie’s schuld, hoor!”

  De rollercoaster van Rosalie en haar familie begon precies een jaar geleden. Daarom was het voor iedereen een grote verrassing toen bleek dat tante Femke de familie had aangemeld voor de DiaBeatIt Run. Sterker nog, het begin van het team “Rosalie Runners” was al gevormd. De ooms en tantes zaten al in het complot en ook fanatiek hardloper, Opa, was al van de partij. 

  Inmiddels is het team flink uitgebreid met onder andere Rosalie’s broertjes. Ze zoeken de laatste sponsors nog en daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken! Waarom jouw hulp nodig en belangrijk is, legt Daniël heel simpel voor je uit: “Om mijn zusje en alle andere mensen met diabetes weer beter te maken!”

Deel deze pagina

Sponsoren

Anoniem € 15,00
Carla van der Klugt € 15,00
Johan Timmermans € 42,00
Jeroen En Sonja De Bruijn € 5,00
José Teeuw € 5,00
Evelien Nijkamp € 15,00
Ingrid Rutten € 25,00
Adel Kadric € 15,00
Diabeatit

589 treden,
84 km, 1 doel