Inloggen
Science2diabeatit Maastricht 1

Science2diabeatit Maastricht 1 Science2diabeatit Maastricht 1Science2diabeatit Maastricht 1

Wij zijn enthousiaste onderzoekers uit Maastricht die onderzoek doen naar type 2 diabetes. Bewegen is erg belangrijk; niet alleen als je al diabetes hebt, maar ook om het ontstaan ervan te voorkomen. Voor ons onderzoek is de steun van het Diabetesfonds onmisbaar. Daarom willen we nu graag zelf bewegen om via deze weg een extra bijdrage te leveren! In 2017 is ons Lustrum, en we hopen weer op veel steun!

€ 7.663,11 van 3.500,00 opgehaald

Blog

Prikbord

 • Reacties (0)
  Waarom meedoen aan de Run? Het team vertelt...-19-09-2017
  Rennen voor meer onderzoek

  Van promovendi tot aan professoren en analisten; de diversiteit in onderzoeksgroep Diabetes & Metabolism Research Group is groot. Maar er is één overkoepelende factor: het enthousiasme om mee te doen aan de Diabeatit Run! Zodoende verschijnt de Maastrichtse onderzoeksgroep straks niet met één team, maar met twee teams aan de start (Science2diabeatit Maastricht 1 & Science2diabeatit Maastricht 2). De teams hebben een duidelijke missie: zoveel mogelijk geld binnenhalen voor onderzoek. “Voor ons onderzoek is de steun van het Diabetes Fonds onmisbaar!” vertelt runner Vera.

  Vera legt ook uit dat juist de bedoeling is om zich als onderzoeker ook buiten het lab/ universiteit/ onderzoeksgroep te laten zien. “We vinden het vanuit de wetenschap belangrijk om zichtbaar te zijn en zoveel mogelijk mensen in onze omgeving bewust te maken van wat diabetes is, wat de gevolgen zijn en waarom onderzoek essentieel is”. Door voorlichting te geven op bijvoorbeeld basisscholen, zetten ze in op meer aandacht voor diabetes en gezond leven in het algemeen.

  Een bijkomend voordeel van de Run? Teambuilding natuurlijk! Samen sponsoractiviteiten bedenken en samen trainen voor de Run is een ideale manier van teambuilding. Gedeelde smart, is halve smart en samen trainen schept een hechte band. En volgens Vera pakken ze alle aspecten heel serieus aan. Zo is er een running club in het leven geroepen die na werk of tijdens de lunch traint. De verklaring voor deze fanatieke houding is helder: “In onze sport zijn we net zo fanatiek als in ons onderzoek!

Deel deze pagina

Sponsoren

Vrijwilligerswerk Hago Limburgs Mooiste 2017 € 500,00
Lootjes verkopen € 1.114,00
SportcafĂ© Time Out € 30,00
Anoniem € 15,00
Anoniem € 15,00
Nanne de Vries € 42,00
Anoniem € 42,00
Anoniem € 15,00
Diabeatit

589 treden,
84 km, 1 doel